Ljummen fransk linssallad
Sjukt gott! Och jag gillar varken stjälkselleri eller valnötter. Men i den här kombinationen vräker jag i mig maten. Du bara måste bjuda hem en vegetarian nu. Bjud hela huset vettja.

Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skrubba och skär 500 g persiljerot i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Blanda senapsdressingen: 2 msk olivolja, 2 msk dijonsenap, 1 1/2 msk honung, 2 msk balsamvinäger (jag tog vit), 2 krm salt, 1 krm svartpeppar (slut hemma så det blev vitpeppar).
Finhacka 1/2 kruka persilja. Strimla 200 g stjälkselleri och en 1 rödlök. Blanda på ett rymligt fat med 1 förp mixsallad.
Blanda i 2 förp gröna linser (skjölda och avrunna), 100 g valnötter och rostad persiljerot till fatet. Blanda med senapsdressingen.
Skär 1 saint agur (mögelost) i små bitar och strö osten över salladen. Servera med en knäckemacka med ost.